top of page
DSC04742.JPG

Mit navn er Mona Nyholm 

Jeg er privat socialrådgiver med speciale i psykiatri og kroniske smerter. Jeg har mange års erfaring i at hjælpe mennesker med alle former for krise til at få et godt liv igen. Jeg har arbejdet med målgrupperne: Psykiatri, misbrug, personer med komplekse smerter og hjemløse og unge med udfordringer og deres forældre. Jeg har løst udfordringer af meget forskellig karakter. Intet er for stort eller småt.

Jeg har efteruddannelse indenfor kognitiv og systemisk tilgang, og har et hav af kurser i mindfulness, ADHD, Kroniske smerter, PTSD, angst, psykiatri, Low arousal, motiverende samtale, grafisk facilitering osv. 

Min interesse har altid været at hjælp med at håndtere livets udfordringer. Jeg er ret handlekraftig, så det er langt fra nok at tale om tingene. Klart, viden og forståelse er mega vigtig, men i mange tilfælde er vi nød til at afprøve tingene i praksis, før det kommer ind under huden og bliver implementeret i livet. Jeg hjælper også gerne med at søge hjælpemidler, bolig, indskud, tandlægehjælp osv. 

Jeg bruger mange forskellige metoder til indlæring af nye strategier og livsmønstre. Jeg tegner ofte, det jeg taler om. Jeg bruger skemaer og diagrammer som vi sammen kan arbejde med. Nogle gange kan vi "lege" tingene ind i kroppen. Det skal give mening for dig. 

 

Privat bor jeg alene i Viborg og har 2 voksne børn og et lækkert lille barnebarn, som jeg bruger en masse tid på. Jeg kan lide at gå i haven og nusse rundt. Oplevelser som en god koncert og ture ud i det blå med kaffekurven, er også noget jeg nyder. 

Som du måske allerede har læst, så har jeg været udsat for 2 påkørsler bagfra, hvilket har resulteret i at jeg fortsat i dag lever med kroniske smerter i form af et piskesmæld. Det har været en lang og sej udfordring at skulle lære at leve på en ny måde. Jeg øver mig stadig, men vil sige at jeg i dag har et ret godt liv, trods smerterne. Faktisk så bruger jeg mine smerter som vejviser til et godt liv med fokus på det positive og det de giver glæde og overskud. 

 

Jeg har mange erfaringer fra begge sider af bordet. for ud over selv at leve med kroniske smerter måtte jeg også klage over min sag, da jeg skulle afklares efter mide ulykker. Jeg vandt... 
Min rolle som pårørende til min søn som har ADHD og tidligere har været i et misbrug, har også lært mig rigtig meget, som jeg i dag bruge i samarbejdet med andre. 

 

Jeg har arbejdet både i socialforvaltningen i Viborg kommune og hos kommunale og private tilbud. De sidste 4 år, har jeg arbejdet som privat socialrådgiver. 

Har du lyst til at læse mere om min personlige rejse fra syg til et godt liv, kan du gøre det her. 

bottom of page