top of page

Fleks Caféen

The better You - Fleks Cafeén - Godt arbejdsliv

Jaaaaa...

Jeg vil også have et godt arbejdsliv

-selvom jeg har funktionsnedsættelse

I Fleks Caféen får du professionel hjælp til at finde dit næste fleksjob. Uanset hvor mange timer vi hjælper dig, er din investering i dit drømmejob kun 2500 kr. Du ved, hvor længe du har brug for vores hjælp

-Vi inspirerer, motiverer og hjælper fleksjobbere til at få det liv og job de drømmer om, igennem redskaber til både hverdagsliv, accept af skånehensyn og arbejdsidentitet, uden de mister energien og troen på sig selv

Hvad får jeg i Fleks Caféen, som jeg ikke allerede kan få i jobcentret? 

Vores spidskompetencer er at se det HELE menneske, frem for kun at fokusere på arbejdsevnen. Vores tilgang er individuel og håndholdt. Det vil altså sige at det DU har behov for hjælp til, er den hjælp du får. 

Ofte er de mennesker der får tilkendt fleksjob ret udtrættede af et langt sagsforløb. De har ingen energi, og har tit sagt ja til for meget fordi de har følt sig presset af sagsbehandler og systemet. De mangler nye drømme for deres arbejdsliv og har dårligt selvværd, da de har mistet noget af deres arbejdsidentitet.

Vi samler det HELE op. Vi ved nemlig, det er vigtigt, at både den personlige rejse  i nu at være fleksjobber og den mere faglige tilgang til det at få job, skal fungere samtidigt. 

 

Vi hjælper med at få

 • mere selvværd

 • bedre accept af livet og situationen 

 • en god arbejdsidentitet

 • de sociale kompetencer i spil igen

 • bryde isolationen evt. ved at få et godt foreningsliv sat i gang

 • støtte til at få hverdagen til at fungere, også når der skal bruges timer på et job

 • overblik over økonomien, herunder hjælp til at søge det du er berettiget til

 • hjælp til at lave den gode og stærke egenfortælling til en ny arbejdsgiver 

 • styr på jobsamtalen evt. igennem et rollespil

 • inspiration, motivation og vejledning i vejen til at finde det job der passer allerbedst til dig - OG HJÆLP TIL AT FINDE JOBBET.. 

 • 15 relevante temaer smækfyldt med materiale og videoer, som du kan arbejde med i eget tempo når vi ikke ses i Fleks Caféen. Du kan bla. få overblik over, hvordan dine skånehensyn kan komme i spil   

 • hjælp og viden om, hvordan du skaber din egen virksomhed, hvis det er det du brænder for. -Ja, der er en vej til dette...

 • juridisk vejledning og støtte til at få din sag afklaret 

 • fællesskab med andre i samme situation 

 • udbyttet af vores mange års erfaring både som fagpersoner, men også fra vores egne oplevelser i forbindelse med udredning og afklaring i det kommunale system 


Vi har en dyb og stor forståelse for mennesker i denne situation, fordi vi selv har gået vejen. Vores egen erfaring og faglige tilgang gør at vi ved, hvad der skal til for igen at få et godt job og liv. 

Rigtig mange fortæller at når fleksbevillingen endelig er i hus, så kommer det virkelig svære.

-Nemlig at finde et job!  
 

 • Mange oplever at det kan være ret energikrævende at komme igennem det
  kommunale system, hvilket gør at overskuddet er væk, når fleksjobbet skal søges. 

 • Andre mærker at den måde de søgte job på før, ikke længere virker

 • Endelig kan det være grænseoverskridende som ny fleksjobber at skulle
  sælge sig selv til et job, når man nu ikke længere synes der er ret meget
  at byde ind med. 

Alt dette og MEGET mere ønsker vi at hjælp dig igennem. 


Vi har derfor en mission om at hjælpe dig med at finde dit drømmejob og få et godt arbejdsliv, selvom du er fleksjobber og har skånehensyn. 

road-sign-1274312__340.webp

Vi er vilde med at hjælpe dig, men hvem er vi?

Blog-Johnny.jpg

En fighter og ildsjæl

Det har jeg været nødt til at være for at overleve, men jeg har også valgt at kæmpe for at leve livet. Jeg har trodset døden, overvundet livets prøvelser og samfundets store og små udfordringer. Jeg lever i dag med både et synligt og et usynligt handicap, og selvom det er en stor del af, hvem jeg er – så lader jeg det aldrig definere mig. Jeg har evnet at fokusere på de positive ting og mulighederne i livet, finde lys i mørket og aldrig lade mine begrænsninger begrænse mig.

Jeg er ikke noget overmenneske, og jeg ved, hvordan det kan føles at skulle bestige et bjerg, som fremstår lodret og uoverkommeligt. Det vigtigste, som jeg har lært, er at prøve.

I dag finder jeg livskraft, når jeg holder foredrag og herigennem hjælpe andre. Jeg ser det som et privilegie, at jeg i dag kan bruge mine oplevelser og erfaringer til at inspirere og motivere andre til at få det bedste ud af livet.

Jeg er ofte blevet kaldt en ildsjæl, og det gør mig meget glad og taknemlig. Jeg brænder utrolig meget for det, som jeg laver, og det gør mig varm i hjertet hver eneste gang, at jeg gør en forskel for nogen.

Du vil opleve, at jeg til mine foredrag og kurser er meget åben og ærlig. Du kan forvente både alvor og humor. Mit mål er, at du vil finde inspiration og motivation, som du kan bruge i dit eget liv, men også at du vil føle dig underholdt.

Johnny Sort - Pædagog

The better You - Mona Nyholm - Socialrådgiver

Socialrådgiver, som selv kender turen i systemet

 

Fra den ene dag til den anden var mit liv pludseligt vendt helt på hovedet. Jeg blev påkørt, fik et piskesmæld og kunne ikke længere passe mit elskede job. I dag har jeg igen et fantastisk job, som fleksjobber i egen virksomhed.

Pga. min uddannelse som socialrådgiver har jeg et ret stort kendskab til lovgivning osv. Hvilket gjorde at jeg vandt min egen sag imod kommunen, da de ikke ville forlænge mine sygedagpenge. Den sag måtte jeg bare køre, da jeg vidste at der var utrolig mange sygemeldte, som ikke havde min viden, og derfor ikke selv kunne køre sådan en sag. Jeg vandt sagen!!


Mine erfaringer med selv at blive en del af det kommunale system og leve med smerter er jeg yderst taknemmelig for. For de har givet mig så meget mere forståelse og viden i forhold til at hjælpe andre i samme situation. 

Min passion er at hjælpe mennesker på en nærværende og personlig måde, så du føler dig set og hørt. 

Du vil opleve at jeg er åben, rummelig og faglig i mit samarbejde med dig. 

Mona Nyholm - Socialrådgiver

Det siger andre om vores hjælp:

Torben:
Når man hører Johnnys fortælling får man et billede af en mand, som med humor og skæve vinkler får håndteret virkeligheden og får samtidig tilhørerne til at lukke historien ind i eget liv. For uanset om man møder op med et stort handicap eller ej, lykkedes det Johnny at servere sin egen historie så alle er med, uanset egen erfaring.

Johnnys livsglæde, hans mod på forandring og den seriøsitet han griber tingene an med, giver tilsammen det spark i den rigtige retning som vi alle har brug for en gang i mellem.

Jytte:
"Mona kender alt til hvordan systemet fungerer, så hun hjalp mig med at finde lyset forenden af den mørke tunnel jeg befandt mig i.
Mona er en sød, kærlig, utrolig tålmodig og meget kompetent pige, som jeg til enhver tid vil give mine varmeste anbefalinger. Uden Mona ved jeg godt nok ikke hvor jeg ville være idag. Mona gav mig min selvtillid tilbage, så jeg idag har et godt og roligt liv" 

Gitte:
"Jeg er i dag total lykkelig både med mig selv og med min situation både privat og som fleksjobber. RIGTIG RIGTIG MANGE gange har jeg tænkt at Jeg IKKE ville være der i mit liv, hvor jeg er i dag hvis ikke det havde været for Mona."

 

Totti:
"Du lærte mig aller først at acceptere at jeg var syg. Du vækkede mig og fik mig til at indse at jeg er den som jeg er nu. Jeg følte mig forstået, accepteret, forsvaret og beskyttet af dig.  Med andre ord, jeg vil sige tak fordi du reddede mit liv fra at drukne, og være kastebold i det kommunale system."

Praktisk info: 

Fleks Caféen

 • Har åbent hver tirsdag kl. 11.00 og foregår online på din computer, tablet eller telefon
  Første åbningsdag er d. 10.3.2020

 • Fleks Caféen har 15 trin med materiale som sikrer dig din udvikling både på det personlige plan i forhold til at være fleksjobber, samt den mere faglige og kreative støtte til at finde et job

 • Når vi mødes i Fleks Caféen om tirsdagen bestemmer du selv, om du vil være med på webcam eller om du bare har lyst til at tale eller skrive med os andre

 • Fleks Caféen har en tilhørende netværksgruppe på Facebook, hvor alle hjælper og støtter hinanden. Vi er også ret nærværende i denne gruppe 

 • Vi vil hver tirsdag være klar til at svar på dine spørgsmål og indimellem komme med oplæg om aktuelle temaer. Det er også her vi fortæller om alt den erfaring vi hver især har med at finde fleksjob og hjælpe mennesker med udfordringer af alle slags.  

 • Du kan deltage, når det passer dig og lige så mange gange du har behov for det.

 • Efter tilmelding modtager du en mail med et nyt link til Fleks Caféen, som du skal bruge når det løber af stablen hver tirsdag kl. 11.00 

 • Uanset hvor mange timer vi hjælper dig, er din investering i dig næste fleksjob kun 2500 kr. Du ved, hvor længe du har brug for vores hjælp

 • Din investering i dit næste fleksjob kan skræddersyes til dig, i op til 8 rater. 

The better You - Arbejdsgiver, Arbejdsindentitet, sammenhold, smerter, fleksjob
bottom of page